Zoeken

Visie, Missie.. en gewoon gezond verstand!

Managementadvies over Structuur en Organisatie

Een organisatie is altijd in beweging. Wie zei het ook alweer: “Stilstand is achteruitgang en het wordt nooit meer zoals het vandaag was”. Vaak wordt dat ervaren als een bedreiging, onzekere tijden, wat gaat er nu weer komen? Maar het kan ook anders, door heldere communicatie en herkenbare doelen houdt u rust in uw organisatie en krijgt u ideeën in plaats van commentaar.
Vaak zijn het samenvoegen of splitsen van interne afdelingen een last voor een bedrijf. Om maar niet te praten over een nieuwe externe eigenaar of integratie van buitenlandse afdelingen of bedrijven.
Verschillen in cultuur maken dat ervaren managers in de grootste valkuilen stappen. De Nederlandse aanpak is vaak direct en gaat uit van gelijk niveau, dit is niet de cultuur van de meeste landen om ons heen.
Het belangrijkste advies is respect en communicatie. Uw medewerkers weten veel meer dan u denkt, ze hebben goede ideeën en willen samen het beste resultaat, maar u moet dat wel mogelijk maken.
Door goed na te denken en uw team te betrekken bij de structuur van uw bedrijf blijft er focus voor de normale bedrijfsprocessen.
Implementatie van een goede structuur in een organisatie hoeft niet moeilijk te zijn.
Houdt uw doel voor ogen, maak het niet te moeilijk en gebruik externe kennis. Hierdoor hoeft een aanpassing in structuur of organisatie geen zware belasting te worden.